Wat is de levensduur van dubbel glas?

Dubbel glas is een investering die snel terugverdiend is. De isolerende werking levert een flinke besparing op energiekosten op en daarbij heeft dubbelglas een lange levensduur. De levensduur van dubbel glas ligt gemiddeld tussen de twintig en dertig jaar. Met de jaren wordt uw ruit ouder, waardoor er lekkages op kunnen treden, met als gevolg dat het dubbel glas minder efficiënt wordt.

levensduur dubbel glas

Check de leeftijd van uw dubbel glas

Wist u dat het heel eenvoudig is om de leeftijd van dubbel glas te achterhalen? U kunt namelijk gewoon de productiedatum checken. Deze kunt u vinden aan de binnenkant van uw ruit. De productiedatum wordt daar namelijk in het aluminium gedrukt. Bent u van plan om dubbel glas te vervangen? Dan adviseren wij om hoogrendementsglas te overwegen. Het vervangen van uw ruit door HR++ glas is een hogere investering, maar levert u op termijn een hoger rendement op.

Wat te doen bij een dubbel glas lek?

Er is maar één mogelijke oplossing op het moment dat dubbel glas lek is en dat is het vervangen van de ruit. Een lekkage kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het verstandig zijn om bij relatief nieuw glas een expert te laten kijken of er sprake is van een montage- of fabricagefout. Is dit het geval? Dan kunt u binnen de garantieperiode van 10 jaar nieuwe ramen claimen bij de fabrikant of glaszetten. Een andere mogelijke oorzaak van een lekkage kan achterstallig onderhoud zijn. Daarom is het van belang om uw ramen en kozijnen goed te onderhouden.

Herkennen van een lekkage

Een lekkage bij dubbel glas is relatief gemakkelijk en snel te herkennen. In de meeste gevallen is er condens aanwezig op het glas tussen het isolatieglas. Maar ook bij onderstaande situaties is de kans groot dat uw dubbel glas lek is:

  • Binnenin het glas zetten strepen of vlekken
  • Onderin het isolatieglas is vuil of water aanwezig
  • Tussen de glasbladen zitten er ronde, witte afzettingen op het glas
  • Er zit een witte of blauwe waas op het glas tussen het isolatieglas
  • Witte uitslag op de afstandshouders tussen het glas of op het glas tussen de glasbladen

Twijfelt u bij aankoop van een woning over de staat van het glaswerk? Of over de algemene bouwkundige staat van de woning? Dan is het verstandig om een bouwkundige keuring uit te laten voeren.

Plan nu een bouwkundige keuring

Vul onderstaand contactformulier in en een van onze adviseurs neemt contact met u op voor de procedure en planning.