Bent u van plan een huis of bedrijfspand van voor 1994 te kopen? Dan zijn er mogelijk asbesthoudende materialen gebruikt. De asbestinventarisatie geeft inzicht in de aanwezigheid van asbest in het pand.

Een asbestinventarisatie is vaak een visuele inspectie. Voor de aan- of verkoop is dit voldoende, maar wanneer u gaat slopen dan is er destructief onderzoek nodig. In dat geval kunt u hier een offerte opvragen.

Onderzoek van een monster naar de aanwezigheid van asbest onder een microscoop

Wat is asbest nu precies?

Asbest is een verzamelnaam voor natuurlijke mineralen met een vezelstructuur. Door de isolerende, brandwerende en slijtvaste werking is het veel gebruikt in de bouw. Later is men erachter gekomen dat asbest schadelijk kan zijn voor de gezondheid wordt daarom niet meer toegepast.

Stappenplan Asbestinventarisatie

Vooronderzoek

Voor de inspectie ontvangt u van ons een formulier met daarin een aantal vragen. Indien aanwezig worden er plattegronden, bestekken en geveltekeningen geraadpleegd. De inventarisatie zal volgens de wettelijke verplichting aangemeld worden in het Landelijk Asbest Volgsysteem (LAVS).

De inventarisatie

De asbestinventarisatie zal uitgevoerd worden door een Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA). Er wordt gezocht naar mogelijke asbesthoudende materialen. Indien aanwezig worden er monsters van genomen.

Laboratorium

De monsters worden vervolgens naar een onafhankelijk laboratorium gebracht en daar geanalyseerd onder een microscoop. Hier wordt onder andere vastgesteld of het materiaal asbesthoudend is en om welk type asbest het gaat.

Rapportage

De conclusies uit het laboratorium zijn leidend in de rapportage. Hiermee wordt de risicoklasse bepaald: risicoklasse 1 (laag risico) of risicoklasse 2 (hoog risico). Daarnaast worden alle asbestlocaties, de hoeveelheid asbest, het percentage asbest en de soort asbest door de DIA in het rapport verwerkt.

Asbestverwijdering

Met het asbestinventarisatierapport kunt u een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf inschakelen om de asbest te verwijderen. Zonder een rapport kan er namelijk geen actie ondernomen worden.

Asbestinventarisatie
€ 399,- incl. BTW

Wat onze klanten zeggen

Wij werken volgens:
Logo Nationale Hypotheek Garantie (NHG) logo NEN Logo NL EPBD Logo van het NRBI
Wij zijn gecertificeerd voor asbestinventarisatie door:
logo van Normec voor de asbestinventarisatie Logo Stichting Ascert

Certificaatnummer 07-D070201.01 onder zuster Prosperos BV

Vraag nu een asbestinventarisatie aan

Vul onderstaand contactformulier in en een van onze adviseurs neemt contact met u op voor de tarieven, procedure en planning.

Huiskeur BV

085 – 130 1567
info@huiskeur.nl
Openingstijden:
Ma – vr 09.00 – 17.30 uur

Onze adviseurs zijn inzetbaar in heel Nederland. Wij rekenen geen voorrijkosten.