Een MJOP, oftewel een Meerjaren Onderhoudsplan is een rapport waarin wordt aangegeven wanneer welk onderhoud plaats moet vinden en wat de kosten daarvan zullen zijn.

NEN 2767 Conditiemeting

Het MJOP wordt opgesteld aan de hand van een conditiemeting volgens de NEN2767. Hierbij wordt er aan ieder bouwdeel een conditiescore tussen de 1 en de 6 gegeven. 1 staat voor nieuwbouw kwaliteit, 6 staat voor zeer slechte staat.

Onderhoudsreservering

Sinds 2018 is zijn VvE’s verplicht om jaarlijks een bedrag te reserveren voor onderhoud en herstel. De hoogte van dat bedrag kan worden vastgesteld op basis van het MJOP.

Bijwerken MJOP

Heeft u al weleens een MJOP laten opstellen? Zorg dan dat deze actueel blijft. Er kunnen namelijk heel wat zaken wijzigen, zoals de prijzen van grondstoffen en belastingpercentages. Daarnaast kunnen er ook cruciale wijzigingen plaatsvinden in het bouwbesluit, waardoor sommige werkzaamheden anders uitgevoerd dienen te worden. Tot slot komt er steeds meer subsidie vrij voor isolerende maatregelen. Dit wilt u graag meenemen in het Meerjaren Onderhoudsplan!

Voordelen MJOP via Huiskeur:

  • Inzicht in onderhoud en kosten op korte en lange termijn
  • Duidelijke weergave van maandelijkse reservering voor onderhoud
  • Complete rapportage in PDF formaat
  • Subsidie advies duurzame maatregelen
Meerjaren Onderhoudsplan
€ Op aanvraag

Wat onze klanten zeggen

Sinds 2018 zijn VvE’s verplicht om jaarlijks een bedrag te reserveren voor onderhoud en herstel.

Wij werken volgens:
Logo Nationale Hypotheek Garantie (NHG) logo NEN Logo NL EPBD Logo van het NRBI

MJOP laten opstellen

Wilt u een MJOP op laten stellen voor uw Vve, woning of bedrijfspand? Neem dan contact op middels onderstaand formulier voor een vrijblijvende offerte.

Huiskeur BV

085 – 130 1567
info@huiskeur.nl
Openingstijden:
Ma – vr 09.00 – 17.30 uur

Onze adviseurs zijn inzetbaar in heel Nederland. Wij rekenen geen voorrijkosten.