Hoe kunt u verzakking van uw huis herkennen?

Wanneer een huis verzakt begint het vaak klein, waardoor de kans groot is dat u de verzakking niet direct merkt. Naarmate de fundering van uw huis verder verzakt zal de schade steeds meer zichtbaar worden. Wilt u weten hoe u een verzakking kunt herkennen? Lees hieronder meer over de kenmerken van dat uw huis verzakt is.

verzakking huis herkennen

Scheuren in de muren en/of de gevel

Wanneer uw fundering zijn draagkracht verliest zal dit negatieve gevolgen hebben op de stabiliteit en constructie van de muren of de gevel. In het begin zal dit nog geen zichtbare gevolgen hebben, maar na verloop van tijd zullen er scheuren in de muren en/of de gevel ontstaan.

Klemmende ramen en deuren

Heeft u last van deuren en ramen die beginnen te klemmen? Dan hoeft dat lang niet altijd te betekenen dat uw huis verzakt. In de zomer en winter kunt u door het hout dat uitzet en krimpt klemmende deuren en ramen ervaren. Merkt u dit buiten het seizoen om? Dan is de verzakking van uw huis waarschijnlijk de oorzaak.

Hoogteverschil tussen de woning en het trottoir

Bij woningbouw wordt het trottoir vaak gebruikt als handig meetpunt om de hoogte van de fundering te bepalen. Wanneer u te maken heeft met een verzakking van uw fundering is de kans groot dat uw huis lager ligt dan het trottoir.

Aflopende of gescheurde vloer

Bij funderingsproblemen ontstaat er vaak spanning op de vloer, waardoor mogelijk scheve of gescheurde vloeren in uw woning ontstaan. Heeft u last van een verzakkende en/of gescheurde vloer? Dan is de kans groot dat uw huis verzakt (is).

Laat de verzakking van uw huis controleren

Bovenstaande signalen kunnen wijzen op een huis dat verzakt. Wilt u er echt zeker van zijn? Dan adviseren wij om een uitgebreid funderingsonderzoek uit te laten voeren door een professional. Bij aankoop van een woning kunt u door ons een uitgebreid bouwkundig onderzoek laten uitvoeren. Daarbij wordt ook de fundering gecontroleerd.

Plan nu een bouwkundige keuring

Vul onderstaand contactformulier in en een van onze adviseurs neemt contact met u op voor de procedure en planning.