Last van een klapperende waterleiding? Ontluchten werkt!

Last van klapperende waterleidingen? Vaak is lucht in de leiding de oorzaak van dit bonkende geluid. Na verloop van tijd kan er lucht in de leidingen ontstaan, waardoor je een klapperend geluid hoort bij het openen van de kraan. Meestal is dit niet verontrustend doordat het gemakkelijk op te lossen is door de waterleidingen te ontluchten. Wij constateren regelmatig klapperende leidingen tijdens een bouwkundige keuring. Meestal bij oudere huizen. Lees in dit artikel hoe je de waterleiding kunt ontluchten om van de klapperende leidingen af te komen!

Klapperende waterleiding ontluchten

Hoe weet u dat er lucht in de leidingen zit?

Lucht in de waterleiding is eenvoudig te constateren: hoor je bij het openen of sluiten van de kraan een knallend geluid? Dan heeft u last van lucht in uw waterleiding. Op zich is dit niet verontrustend. Uiteraard begrijpen wij dat je het probleem wilt oplossen, want fijn is dit bonkend geluid natuurlijk niet. Verderop in dit lees je over de waterleiding ontluchten maar eerst meer over de gevolgen van een klapperende leiding.

Gevolgen van lucht in de waterleiding

Heeft u last van een klapperende waterleiding en wacht u te lang voordat u actie onderneemt, dan vergroot dit het risico op vervelende gevolgen. Enkele mogelijk gevolgen zijn:

  • Het water loopt schokkend uit de kranen
  • Lekkage doordat het water langzaam uit de kranen uw woning binnen stroomt
  • Lekkage als gevolg van metaalmoeheid
  • Bij verbindingen kan de waterleiding losraken
  • Slijtage van de verankering in de muren

Vanzelfsprekend wilt u met geen van bovenstaande gevolgen van een klapperende waterleiding te maken krijgen. Daarom adviseren wij om direct het probleem oplossen wanneer u een waterleiding hoort klapperen.

Waterleiding ontluchten: zelf doen of uitbesteden?

Als u last hebt van lucht in uw waterleiding, dan kunt u de leidingen zelf ontluchten of een loodgieter inschakelen. De kans is groot dat u zelf nooit eerder een waterleiding heeft ontlucht. waardoor u waarschijnlijk niet waar u op moet letten. Daarom adviseren wij om deze klus uit te besteden aan een loodgieter. Een loodgieter weet namelijk precies hoe hij een waterleiding moet ontluchten. Wist u trouwens dat lucht in de waterleiding niet vanzelf verdwijnt? Daarom is het verstandig om direct actie te ondernemen alvorens u te maken krijgt met vervelende gevolgen.

Kies voor een bouwkundige keuring

Heeft u een woning bezichtiging gehad? En wilt u meer zekerheid over de onderhoudsstaat? Met een bouwkundig rapport bent u op de hoogte van alle gebreken en heeft u meer zekerheid over de huidige staat. Tijdens een bouwkundige keuring wordt een woning van A tot Z geïnspecteerd, waaronder ook de leidingen van een woning. Zo krijgt u na een bouwkundige keuring nooit onverwacht te maken met klapperende leidingen in de woning.

Plan nu een bouwkundige keuring

Vul onderstaand contactformulier in en een van onze adviseurs neemt contact met u op voor de procedure en planning.