Een bouwkundig rapport is absoluut aan te bevelen voordat u de aan- of verkoop van een woning afrond.  Een door ons opgesteld bouwkundig rapport voldoet aan alle gestelde eisen ten behoeve van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en geeft u duidelijk inzicht in de bouwkundige staat van de woning.

De keuring wordt uitgevoerd door een ervaren ervaren bouwkundige die beschikt over de juiste kennis. Na de inspectie wordt aan de hand van de bevindingen een bouwkundig rapport opgesteld. Ook wel een bouwkundige rapportage genoemd. Het rapport wordt geschreven in begrijpelijke taal en geeft u inzicht in de bouwkundige staat van een woning of gebouw. Daarnaast wordt het rapport ook voorzien van foto’s.

Deskundig advies van ervaren bouwkundigen

De bouwkundige inspecteurs van Huiskeur zijn goed opgeleid en hebben jarenlange ervaring in de bouw. Onze inspecteurs staan dan ook voor deskundigheid en kwaliteit. Tijdens de bouwkundige keuring wordt een uitgebreide inspectielijst afgewerkt. Onze voorkeur gaat uit naar het uitvoeren van de inspectie in uw aanwezigheid, zodat wij onze bevindingen ter plekke kunnen toelichten.

Een bouwkundige rapportage geeft u maximale zekerheid bij de aan- of verkoop van een woning. Het rapport geeft u meer inzicht in de bouwkundige staat en een kostenraming. Deze informatie helpt u bij het nemen van uw beslissing, maar geeft u ook een sterkere onderhandelingspositie.

man inspecteert bouwdeel en noteert bevindingen

Van bouwkundige keuring tot rapportage

Een bouwkundig keuringsrapport wordt opgemaakt op basis van onze bevindingen tijdens de inspectie. Het rapport geeft inzicht in de technische- en onderhoudsstaat van een woning of gebouw. Ook vind u in de rapportage een globale kostenraming. Zo weet u precies welke noodzakelijke kosten u op korte en lange termijn (1 tot 5 jaar) kunt verwachten. Daarnaast krijgt u ook inzicht in de verbeterkosten van de zaken die niet acceptabel zijn.

Een huis kopen doet u niet elke dag. Een bouwkundig rapport is dan ook erg handig om uw beslissing te overdenken en om uw onderhandelingspositie te versterken. Zichtbare en eventuele verborgen gebreken worden met behulp van een bouwkundige keuring aan het licht gebracht. Zo weet u zeker dat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Wat staat er allemaal in een bouwkundig rapport?

 • Globale kostenraming
 • Beoordeling van de bouwdelen
 • Gedetailleerde informatie over geconstateerde gebreken
 • Kostenraming voor korte termijn kosten, lange termijn kosten (1-5 jaar) en verbeterkosten
 • Bijlage ten behoeve van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Wilt u inzicht in de bouwkundige staat van een woning?

De bouwkundige staat van een woning kan snel verslechteren. Vanaf het moment dat een woning opgeleverd wordt is het nodig om deze te onderhouden. Wordt een woning niet onderhouden? Dan kan de staat van de woning snel verslechteren met als gevolg dat er gebreken ontstaan.

Bij de aan- en verkoop van een woning wilt u natuurlijk zeker weten wat de technische- en onderhoudsstaat van de woning is. Voor zowel jonge als oude huizen is een bouwkundig rapport aanvragen dan ook een verstandige keuze.

Wilt u vaststellen wat de bouwkundige staat van een woning of gebouw is? Dan is een objectieve beoordeling door een bouwkundige nodig. Vraag daarom direct een bouwkundige keuring met bijbehorend rapport aan. Onze bouwkundige inspecteurs zijn goed opgeleid, gegarandeerd objectief en beschikken over jarenlange ervaring.

Wat wordt gecontroleerd bij een keuring?

Tijdens de bouwkundige keuring, die leidt tot het opstellen van een rapport, krijgt u inzicht in de technische- en onderhoudsstaat van verschillende bouwdelen. Het bouwkundig rapport omvat informatie over de staat van onderstaande bouwdelen:

 • Fundering, kruipruimte en vloeren
 • Riolering, ventilatie en leidingwerk
 • CV installatie wordt visueel beoordeeld
 • Risicobeoordeling van muren, voegwerk, metselwerk, lateien en vloeren
 • Onderhoudsstaat van keuken wordt visueel beoordeeld
 • Elektrische installaties worden visueel beoordeeld
 • Vochtmetingen
 • Dak, dakbeschot, dakpannen, dakgoten, zink en schoorstenen
 • Verwachte levensduur en technische staat van dakbedekking en dakconstructie
 • Kozijnen, puien, ramen en deuren
 • Onderhoudsstaat van sanitair wordt visueel beoordeeld
 • Schuren, stallen en garages
 • Vaststellen aanwezigheid loden waterleiding
 • Kostenraming met direct kosten, termijn kosten en verbeterkosten.
Bouwkundige Keuring
€ 349,- incl. BTW

Wat onze klanten zeggen

Wij werken volgens:
Logo Nationale Hypotheek Garantie (NHG) logo NEN Logo NL EPBD
VASTGOEDEXPERTS AAN HET WOORD:

“Een bouwkundige keuring is een echte noodzaak voordat u gaat kopen.”

Plan nu een bouwkundige keuring

Vul onderstaand contactformulier in en een van onze adviseurs neemt contact met u op voor de procedure en planning. 

Huiskeur BV

085 – 130 1567
info@huiskeur.nl
Openingstijden:
Ma – vr 09.00 – 18.00 uur

Onze adviseurs zijn inzetbaar in heel Nederland. Wij rekenen geen voorrijkosten.